VÄLKOMMEN

Kom
som du är.
Lämna
som dig själv.

Jag heter Marie Bengtsson och här finner du verktyg och inspiration till att bli mer förstående och tillåtande mot dig själv. Bli mera du helt enkelt. Varmt välkommen!

Marie Bengtsson 2024-3
Marie Bengtsson

Familjeterapeut och professionell coach

Tillåta mig att vara den jag är

Jag har sedan tidiga år varit hård och dömande mot mig själv. Trott att detta skulle ta mig längre och göra mig bättre. Idag vet jag annorlunda. Det finns ett mjukare sätt att utvecklas och växa på. Det stavas självmedkänsla.

“Jag må vara en omhändertagande perfektionist med alldeles för stort kontrollbehov men jag gillar mig själv hela vägen igenom min livslånga förändringsresa.”

Inspirerande texter

På min blogg finner du texter som berör, berikar och berättar. Texter som på olika sätt hjälper dig att bli mer som den du är och mindre som den du tror att du måste vara. För att duga och passa in.

Det anstår mig inte att göra mig mindre än den jag är

Tänk så mycket både man själv och världen går miste om när man ställer sig bakom livets draperier och väntar på att bli upptäckt istället för att själv ta klivet fram och säga: ”Det här skulle jag vilja göra.”

Tre rum att kliva in i när det stormar på vår insida

När livet stormar på vår insida är det skönt om vi har möjlighet att gå in i ett rådrum, ett andrum eller i ett väntrum. Låt mig visa dig till rätta i dessa tre rum så att du kan inreda något liknande i din egen själ.

Men om jag är fullständigt hopplös då?

Även om hopplösheten är skicklig på att underminera vår tro på oss själva går det att komma loss ur dess grepp. Det är inte lätt men hopplöst är det inte. Låt mig nu berätta hur vi ska gå till väga.

Gratis e-böcker

I Bli mera dus bibliotek hittar du e-böcker som du kan läsa och lyssna på utan att det kostar dig någonting. 

Fina ord från läsare

“Känner igen mig så mycket i dina texter och det känns ibland som du skriver direkt till mig. Texterna gör att livet känns lite lättare och mer roligt att leva.”

johanna

“Det är så välgörande att läsa det du skriver. Inte ens de samtalskontakter jag träffat på riktigt kommer i närheten av de saker du berör. Tack för den tröst och förståelse jag får genom dig.”

Maria

“Jag gillar hur du väver in dina klokheter i berättelser. Det blir så fint skrivet. Ett annorlunda sätt att förstå livets klokheter. Jag förstår precis hur du menar med det du skriver.”

Titti

Webbkurs i självmedkänsla

Bli en bättre vän tillsammans med mig i webbkursen Självmedkänsla ett, två, tre.

Med hjälp av en kraftfull process i tre steg lär du dig sakta in livstempot, mjukna mot dig själv och njuta av livets goda.

Nästa kursomgång startar den 27 juni.

"

Jag förändras inte. Jag blir bara mera jag."

JOYCE CAROL OATES