Lär känna mig

Finna trygghet i
sitt inre

Må bra på insidan löper som en röd tråd genom hela mitt CV. Vare sig jag har jobbat som terapeut inom beroendebehandling eller som coach inom ledarskap och personlig utveckling har det alltid handlat om att vägleda människor att finna tryggheten i sitt inre.

marie Bengtsson

Familjeterapeut och professionell coach

Från siffror till människor

Min karriär började visserligen som ekonom men jag växlade redan efter några år över från siffror till människor och de följande åren kom jag att arbeta som terapeut inom beroende- och medberoende­behandling. Med en egen bakgrund som vuxet barn till en alkoholist klappar mitt hjärta alltid varmt för dem som vill lösgöra sig från beroendets destruktiva kraft.

Från problem till möjligheter

Att jobba med att bryta igenom beroendesjukdomens förnekelse blev dessvärre allt för tungt och vid millenie­skiftet växlade jag på nytt karriär. Denna gång bytte jag från att fokusera på männikors problem till att hjälpa dem finna lösningar på såväl livet som karriären. Jag utbildade mig till coach och i samma veva startade jag mitt företag vilket gav mig den frihet som jag behövde för att må gott på insidan.

Från organisation till individ

Under de följande åren kom jag att jobba med karriär- och ledarskaps­utveckling något som till slut fick mitt inre att säga ifrån. Jag bestämde mig för att lämna organisations­världen för att kunna lägga större fokus på den inre världen. 2015 startade jag Bli mera du som är ett digitalt sätt att göra det jag brinner för – att hjälpa mina medmänniskor att finna tryggheten i sitt inre.

Tio snabba om mig

Fina ord från läsare

“Känner igen mig så mycket i dina texter och det känns ibland som du skriver direkt till mig. Texterna gör att livet känns lite lättare och mer roligt att leva.”

johanna
“Det är så välgörande att läsa det du skriver. Inte ens de samtals­kontakter jag träffat på riktigt kommer i när­heten av de saker du berör. Tack för den tröst och förståelse jag får genom dig.”
Maria

“Jag gillar hur du väver in dina klokheter i berättelser. Det blir så fint skrivet. Ett annorlunda sätt att förstå livets svårigheter. Jag förstår precis hur du menar med det du skriver.”

Titti