
Är du trött på att vara
din egen värsta fiende?
Längtar du efter att få känna en inre frid
och tillfredsställelse med vem du är och vad du gör?
Häng då med mig i sommarens omgång av
”Självmedkänsla ett, två, tre” som startar den 29 juni.
Din intresseanmälan förpliktigar inte till ett köp.
Den ger dig bara möjlighet att få mer information när
det börjar närma sig kursstart.
Priset för kursen är 3295 kr och betalning sker i samband med kursstart.
Fortsätt att scrolla för att få reda på mer om kursens innehåll och upplägg.
Självmedkänsla ett, två, tre är en transformerande webbkurs avsedd för dig som är alldeles för självkritisk och som längtar efter att känna dig nöjd med dig själv och livet.
Kursen består av tre steg som tillsammans bildar den grund du behöver för att bygga upp din inre trygghet och finna sann livsglädje.
I de tre stegen lär du dig att:
SAKTA IN för att finna tryggheten inom dig själv
MJUKNA för att ta hand om dig på allra bästa sätt
NJUTA för att känna dig tillfreds med dig själv och livet.
Våga bli din bästa vän!
Lugnt och tryggt får du verktyg,
metoder och insikter som bjuder in
till en varmare och intimare relation
med mig själv.
En bra investering.
ANNA, SOMMARKURSEN 2018
Ett kraftpaket i sju moduler
Självmedkänsla ett, två, tre är ett gediget träningsprogram som hjälper dig att bli en bättre vän till dig själv i din vardag.
De tre stegen är fördelade på sju moduler som du under tio veckor får tillgång till, en åt gången. Gradvis inför du självmedkänsla i ditt liv medan det pågår.
Du har dessutom tillgång till kursen så länge du vill vilket innebär att du kan återvända till materialet även efter kursens slut.

Steg 1
SAKTA IN
Modul 1
Stanna upp
I den första modulen får du bekanta dig med den modell vi använder kursen igenom. Du får också verktyg för att kunna skapa stillhet i kroppen.
Modul 2
Lyssna inåt
För att kunna ta bättre hand om dig behöver du börja fokusera på att lyssna på din kropp och dess signaler. Detta får du lära dig i denna modul.

Steg 2
MJUKNA
Modul 3
Ta hand om dig
Den tredje modulen hjälper dig att hitta din känslomässiga trygghet i form av medkänsla. Du lär dig också att säga nej till andra och ja till dig själv.
Modul 4
Möt det som är svårt
I modul fyra lär du dig att använda din inre trygghet för att kunna möta det som är svårt. Din rädsla får litet extra omvårdnad i denna modul.
Modul 5
Bli vän med dig själv
Den inre trygghet som du har börjat lägga grunden till i de tidigare modulerna hjälper dig att, i denna modul, möta din skam och inre kritiker.

Steg 3
NJUT
Modul 6
Uppskatta det du har
I den sjätte modulen lär du dig hur du ska kunna njuta av livet med hjälp av sinnesstämningarna tacksamhet och acceptans.
Modul 7
Öppna upp
Slutligen, i den sjunde modulen, får du bekanta dig med lättsamhet och förundran. Två sinnesstämningar som sätter guldkant på tillvaron.
Bekväm inlärning via webben
Självmedkänsla ett, två, tre är ett webbaserat träningsprogram som hjälper dig att bli en bättre vän till dig själv utan att du behöver lämna ditt hem.
Allt ditt träningsmaterial finns samlat på en kursportal där du enkelt kan ta del av de olika modulerna via din telefon, padda eller dator. Materialet går att läsa eller lyssna på direkt från portalen men kan också laddas ned.
Till varje modul finns ett diskussionsforum där du ges möjlighet att dela med dig av dina reflektioner och frågor. Detta forum är ett uppskattat sätt att få kontakt både med mig och de andra som går kursen. Deltagandet är givetvis frivilligt.
Vid två tillfällen, klockan 19.00 den 13 juli och den 10 augusti, har du dessutom möjlighet att träffa mig vid en virtuell frågestund. Under nittio minuter svarar jag på dina och de andra deltagarnas frågor. Om du inte har möjlighet att närvara kan du lyssna på inspelningen efteråt.
Kursen har överträffat alla mina förväntningar. Den har passat mig perfekt. Äntligen har jag förstått hur det hänger ihop; min strävan efter att alltid prestera för att få bekräftelse, anledningen till att jag aldrig är nöjd och till min enorma rädsla att misslyckas eller avslöjas.
JENNY, SOMMARKURSEN 2019
Smarta resurser som hjälper dig framåt
Videoföreläsningar
Du får tillgång till tio föreläsningar på cirka trettio minuter. I dessa varvas aktuell forskning med användbara modeller och praktiska verktyg.
Kindfulnessövningar
Under kursens gång får du tillgång till ett flertal kortare och längre förinspelade centrerings-, mindfulness-, kindfulness- och visualiseringsövningar.
Träningshandbok
Till varje modul hör en träningshandbok med reflektionsfrågor, träningsinstruktioner och en dagbok där du följer upp din träning.
Checklistor
För att få bättre överblick samt hjälp med konkretisering av begrepp och verktyg tar du hjälp av de praktiska checklistorna.
Diskussionsforum
För att kunna dela med dig av dina insikter, framsteg och frågor finns under varje modul ett diskussionsforum där du träffar såväl mig som de andra i kursen.
Virtuella frågestunder
Du har möjlighet att deltaga i två virtuella frågestunder som har till syfte att ge dig svar på de frågor som dyker upp längs vägen.
Jag kan varmt rekommendera denna kurs till andra. Den är en otroligt väl genomtänkt kurs med ett genomarbetat material som bygger både på forskning och Maries egen erfarenhet som terapeut och människa. Kursen har hjälpt mig på ett sätt som jag kommer ha nytta av hela livet.
DIANA, HÖSTKURSEN 2019
En kurs att växa i
Även om det är mer som förenar oss som är självkritiska finns det också sådant som skiljer oss åt. Som till exempel hur mycket tid och ork vi har för tillfället och även hur långt vi har kommit på vår utvecklingsresa.
Detta har jag tagit hänsyn till genom att skapa tre olika tempon som du kan välja mellan så att du kan ta till dig kursen oavsett livssituation:
LÄTT är ett lugnt tempo där du bara ser på videoföreläsningarna och gör så många av reflektionsfrågorna som du mäktar med. Detta tempo kommer ge dig insikt och passar dig som har brist på tid och ork.
LAGOM är ett makligt tempo där du lägger till övningsmomenten under ett par dagar i veckan. Detta tempo, som ger dig insikt och viss beteendeförändring, passar dig som kan avsätta viss tid och har tillräcklig ork för att ägna kursen mer fokus.
LÅNGT är ett raskare tempo där du utökar träningsmomenten till att omfatta varje dag i veckan. Detta tempo, som ger dig insikt och långsiktig beteendeförändring, passar dig som både vill och har möjlighet att satsa på kursen fullt ut.
Du kan växla tempo under kursens gång och du har även möjlighet att växla upp när du tar dig an kursen på nytt. Självmedkänsla ett, två, tre är nämligen en kurs att växa i.
Marie Bengtsson
en erfaren och engagerad kursledare
som är med dig hela vägen
Självmedkänsla ett, två, tre är kursen som jag själv skulle velat gå.
Med mycket hjärta, men också hjärna, har jag satt samman ett kursprogram som är skräddarsytt för dig som har höga krav, inte bara på dig själv, utan även på de kurser som du går.
I Självmedkänsla ett, två, tre kommer du att förnimma:
- Mina trettiofem års trägna arbete med min skam, mina höga krav och min inre kritiker
- Mina trettio års erfarenhet av att både som drog- och familjeterapeut och som professionell coach jobba med mina medmänniskors perfektionism och självkritik
- Alla de böcker jag läst och de kurser jag genomgått
- Min styrka i att göra svåra saker enkla och begripliga
- Min kärlek för ordens och bildens samspel och, inte minst…
… min stora passion för att du ska må gott på insidan.
Vill du veta mer om mig, Marie Bengtsson, innan du bestämmer dig gör du det HÄR!
Marie har på ett pedagogiskt , vackert och humoristiskt sätt gett mig insikt och redskap för att bli mer accepterande, självmedkännande och snällare mot mig själv.
EVA, VÅRKURSEN 2020
Svar på din vanligaste frågor
Vad kostar kursen?
Webbkursen Självmedkänsla ett, två, tre kostar 3295 kr. Du betalar tryggt med Klarna och har möjlighet att dela upp betalningen via dem. Du kan ångra ditt köp inom två veckor genom att maila till mig.
Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag för att betala kursen?
Självmedkänsla ett, två, tre kvalificerar för friskvårdsbidrag då den betraktas som en kurs i mental träning och stresshantering. När du har betalt kursen mailar du mig så att jag kan skicka dig det kvitto som behövs för arbetsgivarens redovisning till Skatteverket. Därefter gör du upp med din arbetsgivare. Kontakta alltid denne först för att ta reda på vad som gäller för din arbetsplats.
Bli mera du är för närvarande inte ansluten till någon friskvårdsplattform som Wellnet eller ActiWay. Vissa av plattformarna godtar externa leverantörer. Kontakta den som din arbetsgivare använder för mer information.
Hur länge har jag tillgång till kursmaterialet?
Du har tillgång till allt material så länge du vill. I din första kursomgång kommer du att få åtkomst till de sju modulerna en åt gången med cirka en veckas mellanrum. När du väl har fått tillgång till allt material kan du gå in i och ut ur det precis som du vill.
Kan jag gå kursen i min egen takt?
Ja, det kan du. Du kan välja att gå kursen tillsammans med mig dvs ta dig an en modul i veckan under tio veckor men om du hellre vill gå i ett långsammare tempo kan du göra det. Däremot kan du, vid det första kurstillfället, INTE gå i ett snabbare tempo än mitt eftersom jag släpper en modul i taget. Anledningen till detta är att jag vill undvika att man stressar och pressar sig genom materialet. Det medkännande förhållningssättet innebär nämligen att man känner in och känner efter samt rättar sig efter det. Eller sagt på ett annat sätt; vi gör så gott vi kan och det är gott nog.
Kursen är dessutom indelad i tre olika spår: Lätt, Lagom och Långt. Dessa spår ska ses som tre olika tempon som du kan hålla för att ta dig an materialet. Vilkens får du väljer beror mycket på din livssituation. Om du till exempel har brist på tid och ork väljer du spåret Lätt där du enbart ser videoföreläsningarna och gör så många reflektionsfrågor som du mäktar med. När du har mer luft i dina lungor eller i din agenda kan du växla upp till spåret Lagom eller Långt. I dessa spår utökar du med såväl antalet reflektionsfrågor som övningsuppgifter.
Hur lång tid tar kursen?
Kursen är uppbyggd på sju moduler plus inlednings- och avslutningsmodul. Om du väljer att gå kursen tillsammans med mig tar vi oss an cirka en modul i veckan under tio veckor. Du kan ta längre tid på dig om du går i din egen takt.
När det gäller den tid som du behöver lägga ned varje vecka beror sett på vilket spår du väljer. Du kan nämligen välja att ta dig an kursen i tre olika tempon; Lätt, Lagom och Långt. Nedan följer en uppskattad tidsåtgång för varje spår.
LÄTT: En videoföreläsning varje vecka à 30 – 40 minuter samt ytterligare 30 minuter om du vill besvara någon eller några av reflektionsfrågorna.
LAGOM: En videoföreläsning varje vecka à 30 – 40 minuter samt ytterligare 60 minuter för att besvara reflektionsfrågorna. Dessutom tillkommer den dagliga övningsuppgiften som du gör ungefär 3 dagar per vecka i detta spår. Räkna med 30 minuter varje gång så har du en bra marginal.
LÅNGT: En videoföreläsning varje vecka à 30 – 40 minuter samt ytterligare 60 minuter för att besvara reflektionsfrågorna. Dessutom tillkommer den dagliga övningsuppgiften som du gör 5 – 7 dagar per vecka i detta spår. Räkna med 30 minuter varje gång.
Du väljer spår i början av kursen men kan växla både upp och ned under kursens gång vilket innebär att du kan anpassa kursen efter dina inre och yttre omständigheter.
Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom. Är det lämpligt att jag går kursen?
Om du är precis i början av din sjukskrivning avråder jag dig från att gå kursen. Fokusera istället på att vila. När du sedan känner att du är mogen för att ta in ny information i form av text, bild och ljud är du varmt välkommen tillbaka. Kursen är nämligen ett alldeles utmärkt stöd för den som är utmattad och ska påbörja sin förändringsresa. Med hjälp av kursen kommer du förstå hur allt hänger ihop men även få verktyg som kommer hjälpa dig att börja ta hand om dig själv på ett hållbart sätt. Det medkännande sättet.
Jag har gått flera år i terapi. Kan kursen tillföra något nytt?
Säkert kommer du stöta på en hel del i kursen som du redan kan men jag är också övertygad om att du kommer lära dig nytt. Varför?
Jo, för att om du har gått terapi så vet du att det ALLTID finns något nytt att lära om sig själv. Det som ofta behövs är en ny vinkling på det som man redan förstått. Och den där nya vinklingen tror jag att jag kan ge dig på litet olika sätt.
Du kommer till exempel att få lära dig en hel del om hur man bygger upp sin inre trygghet med hjälp av självmedkänsla. Du kommer också att få ta del av hur man kan lära sig mer om sig själv via kroppen. Dessutom kommer du att få bekanta dig med hur du kan använda sinnesstämningar som ett sätt att komma åt livsglädje. Låter inte det spännande?
När är de virtuella frågestunderna och hur gör jag om jag inte kan närvara?
De virtuella frågestunderna sker på videokonferensplattformen zoom och kommer att äga rum under de modulfria veckorna, det vill säga torsdagen den 13 juli och den 10 augusti klockan 19.00 – 20.30. Dessa kommer att spelas in och läggas ut på kursportalen dagen efter så att du kan se dem om du inte har möjlighet att närvara vid dessa två tillfällen.
Hur får jag lov att använda kursmaterialet?
Du har tillåtelse att använda och ladda ner allt material för eget personligt bruk. Detta innebär att du INTE får dela vare sig materialet eller din inloggning med någon annan. Inte heller får du lov att använda materialet, hela eller delar av det, i din professionella utövning. Som yrkesutövare får du gärna låta dig inspireras av mig men inte kopiera eller plagiera. Skicka istället dina klienter eller kunder till denna sida så att de själva kan ta del av kursen på det sätt som det är tänkt.
Jag var inne i en större livskris efter en utmattning. Hade ett desperat behov att hitta en annorlunda vinkel på mitt mående, då jag tidigare försökt läsa mig till och fundera mig fram till vad jag behövde ändra på hos mig själv. Jag var full av ångest och tvivel på mitt värde. Under kursen stärktes min kärlek till mig själv och det var som en sten lyftes från mina axlar.
PONTUS, SOMMARKURSEN 2019
Kursstart och pris
Sommarkursen startar den 29 juni.
Du får tillträde till kursen direkt efter erlagd betalning och får då möjlighet att bekanta dig med kursportalen och den förberedande introduktionsmodulen. Du får dessutom tillgång till tre bonusfilmer.
Priset för Självmedkänsla ett, två, tre:
3 295 kr
I priset ingår:
10 videoinspelade föreläsningar à 30 – 40 minuter
Träningshandbok med reflektionsfrågor och träningsinstruktioner samt behändiga checklistor
Centrerings-, kindfulness- och visualiseringsövningar i form av ljudfiler
Två virtuella frågestunder à 90 min
Diskussionsforum för stöd och pepp
Livslång tillgång till kursmaterialet
Och sist, men inte minst,
din möjlighet att bli tryggare och gladare på insidan!
Sätt upp dig på intresselistan
för kursstarten den 29 juni
Din intresseanmälan förpliktigar inte till ett köp.
Den ger dig möjlighet att få information och erbjudanden som rör kursen.
För mer information kontakta marie(at)blimeradu.se