Välkommen till Bli mera du – en hemvist för oss som är på tok för självkritiska.

blimeradu fyrbild4

Jag som driver sidan heter Marie Bengtsson och förutom att jag är självkritisk är jag coach, familjeterapeut och aspirerande författare. Du kan läsa mer om mig här.

Självkritik är såväl ofrånkomligt som önskvärt men om man, som du och jag, ständigt recenserar sig själv i syfte att passa in, har det gått överstyr. Då har den inre kritikern blivit en irriterande följeslagare som aldrig blir nöjd utan som istället uppmanar en att göra mer, bättre och lite till.

Nej, det blir aldrig tillräckligt eftersom vi, som är självkritiska, innerst inne tvivlar på att vi ÄR tillräckligt. Någonstans inom oss gastar nämligen en besviken röst från det förflutna;

”Du är inte tillräckligt smart, duktig, kompetent, omtänksam, rolig, snygg, social, sansad …”

För att kompensera denna besvikna röst ser vi till att överträffa allas förväntningar och lägger därför ribban skyhögt över rimlighetens gräns. En tröttsam strategi som tar musten ur oss emellanåt. Perioder av entusiasm och energi avlöses av perioder med resignation och utmattning.

I jakten på att bli den som vi tror att vi behöver vara tycks vi bli mindre och mindre den som vi egentligen är. En person som vi förvisso ser glimta till emellanåt men som vi inte riktigt får fatt i eftersom vi är alldeles för upptagna av att bli den som vi tror att alla andra vill se.

Men den personen finns. Den som är vi. PÅ RIKTIGT.

Det enda vi behöver göra är att stanna upp och ge oss själva den omvårdnad vi så väl behöver. En omvårdnad som också är ett arbete där vi behöver plöja nya fåror, så andra grödor och därefter skörda de möjligheter som kommer av att vi har blivit mer den person som vi egentligen är. Att vi har blivit mera oss.

Jag blir bara mer jag

Sinnesfrid, livsglädje och gemenskap

Bloggen Bli mera du, som såg dagens ljus i november 2015, är den plats på nätet som jag själv skulle vilja ha som själsligt vattenhål. En plats som skänker frid och glädje samtidigt som den ger en massa insikter och användbara verktyg. Jag gillar nämligen att förena nytta med nöje. Gissar att du gör det samma. För dig som är nykomling ger jag en introduktion till bloggen här.

I biblioteket finner du mina artikelserier samlade i ett mer läsvänligt format. Jag älskar att skriva lika mycket som jag tycker om att lära mig nya saker. Skrivandet blir därför ett sätt för mig att förstå hur jag tänker kring det jag lär mig. Med hjälp av e-böckerna kan du ta del av mina tankar kring självmedkänsla, gränser, stabilitet, introversion och mänskligt växande. Spännande ämnen som jag tror kommer intressera dig. Du stiger in i biblioteket här.

Jag tycker att det du skriver är så klokt och tänkvärt. Jag är tacksam för att jag får ta del av det. Jag känner igen mig så mycket i dina texter och det känns ibland som du skriver direkt till mig.

Texterna gör att livet känns lite lättare och mer roligt att leva.

Johanna

I kursen Självmedkänsla ett, två, tre har jag satt samman ett webbaserat träningsprogram som hjälper dig att på, ett strukturerat sätt, bli en bättre vän till dig själv i din vardag. Kursen, som består av sju moduler, kan du gå i din egen takt eller följa min där vi tar oss igenom träningsprogrammet på tio veckor. Till din hjälp har du videoföreläsningar, kindfulnessövningar och en träningshandbok som innehåller så väl reflektionsfrågor som instruktioner för hur du ska träna dina speciella självmedkänslemuskler. Du får support av mig via kursplattformen, mailen och webinarier. Självmedkänsla ett, två, tre är den kurs som jag själv skulle velat gå. Jag hoppas att få se dig där. Du kan läsa mer om kursen här.

Bli mera du har sannerligen blivit en plats som skänker sinnesfrid och livsglädje åt självkritiska själar. Och det är jag oerhört stolt över.

Varmt välkommen hit!

Marie ❤︎

Vill bara säga tack så här i efterhand.

Jag var i en riktig svacka men tog mig ur den, väldigt mycket genom hjälp från dina texter. Tusen tack! Livet är härligt!

Annika

Vill du fortsätta att ha kontakt med mig?

Bli mera du och jag finns här:   Facebook   Instagram   Linkedin

Om du vill kontakta mig via mail fyller du i kontaktformuläret här

Tycker du om det jag skriver? Vill du inte missa mina nya texter, böcker, filmer eller kurser? Då ska du fylla i din e-postadress här: