Är du trött på att vara
din egen värsta fiende?

Längtar du efter att få känna en inre frid
och tillfredsställelse med vem du är och vad du gör?

Häng då med mig i vinterns omgång av
”Självmedkänsla ett, två, tre” som startar den 12 januari.

Fortsätt scrolla för mer info eller ser min presentationsfilm.

Självmedkänsla ett, två, tre är en transformerande webbkurs avsedd för dig som är alldeles för självkritisk och som längtar efter att känna dig nöjd med dig själv och livet.

Kursen består av tre steg som tillsammans bildar den grund du behöver för att bygga upp din inre trygghet och finna sann livsglädje.

I de tre stegen lär du dig att:

SAKTA IN för att finna tryggheten inom dig själv

MJUKNA för att ta hand om dig på allra bästa sätt

NJUTA för att känna dig tillfreds med dig själv och livet.

 

Våga bli din bästa vän!
Lugnt och tryggt får du verktyg,
metoder och insikter som bjuder in
till en varmare och intimare relation

med mig själv.
En bra investering.

ANNA, SOMMARKURSEN 2018

 

Ett kraftpaket i sju moduler

Självmedkänsla ett, två, tre är ett gediget träningsprogram som hjälper dig att bli en bättre vän till dig själv i din vardag.

De tre stegen är fördelade på sju moduler som du under tio veckor får tillgång till, en åt gången. Gradvis inför du självmedkänsla i ditt liv medan det pågår.

Du har dessutom tillgång till kursen så länge du vill vilket innebär att du kan återvända till materialet även efter kursens slut.

Steg 1
SAKTA IN

Modul 1
Stanna upp

I den första modulen får du bekanta dig med den modell vi använder kursen igenom. Du får också verktyg för att kunna skapa stillhet i kroppen.

Modul 2
Lyssna inåt

För att kunna ta bättre hand om dig behöver du börja fokusera på att lyssna på din kropp och dess signaler. Detta får du lära dig i denna modul.

Steg 2
MJUKNA

Modul 3
Ta hand om dig

Den tredje modulen hjälper dig att hitta din känslomässiga trygghet i form av medkänsla. Du lär dig också att säga nej till andra och ja till dig själv.

Modul 4
Möt det som är svårt

I modul fyra lär du dig att använda din inre trygghet för att kunna möta det som är svårt. Din rädsla får litet extra omvårdnad i denna modul.

Modul 5
Bli vän med dig själv

Den inre trygghet som du har börjat lägga grunden till i de tidigare modulerna hjälper dig att, i denna modul, möta din skam och inre kritiker.

Steg 3
NJUT

Modul 6
Uppskatta det du har

I den sjätte modulen lär du dig hur du ska kunna njuta av livet med hjälp av sinnesstämningarna tacksamhet och acceptans.

Modul 7
Öppna upp

Slutligen, i den sjunde modulen, får du bekanta dig med lättsamhet och förundran. Två sinnesstämningar som sätter guldkant på tillvaron.

Bekväm inlärning via webben

Självmedkänsla ett, två, tre är ett webbaserat träningsprogram som hjälper dig att bli en bättre vän till dig själv utan att du behöver lämna ditt hem.

Allt ditt träningsmaterial finns samlat på en kursportal där du enkelt kan ta del av de olika modulerna via din telefon, padda eller dator. Materialet går att läsa eller lyssna på direkt från portalen men kan också laddas ned.

Till varje modul finns ett diskussionsforum där du ges möjlighet att dela med dig av dina reflektioner och frågor. Detta forum är ett uppskattat sätt att få kontakt både med mig och de andra som går kursen. Deltagandet är givetvis frivilligt.

Vid två tillfällen, klockan 19.00 den 26 januari och den 23 februari, har du dessutom möjlighet att träffa mig vid en virtuell frågestund. Under nittio minuter svarar jag på dina och de andra deltagarnas frågor. Om du inte har möjlighet att närvara kan du lyssna på inspelningen efteråt.

 

Kursen har överträffat alla mina förväntningar. Den har passat mig perfekt. Äntligen har jag förstått hur det hänger ihop; min strävan efter att alltid prestera för att få bekräftelse, anledningen till att jag aldrig är nöjd och till min enorma rädsla att misslyckas eller avslöjas.

JENNY, SOMMARKURSEN 2019

 

Smarta resurser som hjälper dig framåt

Videoföreläsningar

Du får tillgång till tio föreläsningar på cirka trettio minuter. I dessa varvas aktuell forskning med användbara modeller och praktiska verktyg.

Kindfulnessövningar

Under kursens gång får du tillgång till ett flertal kortare och längre förinspelade centrerings-, mindfulness-, kindfulness- och visualiseringsövningar.

Träningshandbok

Till varje modul hör en träningshandbok med reflektionsfrågor, träningsinstruktioner och en dagbok där du följer upp din träning.

Checklistor

För att få bättre överblick samt hjälp med konkretisering av begrepp och verktyg tar du hjälp av de praktiska checklistorna.

Diskussionsforum

För att kunna dela med dig av dina insikter, framsteg och frågor finns under varje modul ett diskussionsforum där du träffar såväl mig som de andra i kursen.

Virtuella frågestunder

Du har möjlighet att deltaga i två virtuella frågestunder som har till syfte att ge dig svar på de frågor som dyker upp längs vägen.

 

Jag kan varmt rekommendera denna kurs till andra. Den är en otroligt väl genomtänkt kurs med ett genomarbetat material som bygger både på forskning och Maries egen erfarenhet som terapeut och människa. Kursen har hjälpt mig på ett sätt som jag kommer ha nytta av hela livet.

DIANA, HÖSTKURSEN 2019

 

En kurs att växa i

Även om det är mer som förenar oss som är självkritiska finns det också sådant som skiljer oss åt. Som till exempel hur mycket tid och ork vi har för tillfället och även hur långt vi har kommit på vår utvecklingsresa.

Detta har jag tagit hänsyn till genom att skapa tre olika tempon som du kan välja mellan så att du kan ta till dig kursen oavsett livssituation:

LÄTT är ett lugnt tempo där du bara ser på videoföreläsningarna och gör så många av reflektionsfrågorna som du mäktar med. Detta tempo kommer ge dig insikt och passar dig som har brist på tid och ork.

LAGOM är ett makligt tempo där du lägger till övningsmomenten under ett par dagar i veckan. Detta tempo, som ger dig insikt och viss beteendeförändring, passar dig som kan avsätta viss tid och har tillräcklig ork för att ägna kursen mer fokus.

LÅNGT är ett raskare tempo där du utökar träningsmomenten till att omfatta varje dag i veckan. Detta tempo, som ger dig insikt och långsiktig beteendeförändring, passar dig som både vill och har möjlighet att satsa på kursen fullt ut.

Du kan växla tempo under kursens gång och du har även möjlighet att växla upp när du tar dig an kursen på nytt.  Självmedkänsla ett, två, tre är nämligen en kurs att växa i.

 

Marie Bengtsson

en erfaren och engagerad kursledare
som är med dig hela vägen

 

Självmedkänsla ett, två, tre är kursen som jag själv skulle velat gå.

Med mycket hjärta, men också hjärna, har jag satt samman ett kursprogram som är skräddarsytt för dig som har höga krav, inte bara på dig själv, utan även på de kurser som du går.

I Självmedkänsla ett, två, tre kommer du att förnimma:

  • Mina trettiofem års trägna arbete med min skam, mina höga krav och min inre kritiker
  • Mina trettio års erfarenhet av att både som drog- och familjeterapeut och som professionell coach jobba med mina medmänniskors perfektionism och självkritik
  • Alla de böcker jag läst och de kurser jag genomgått
  • Min styrka i att göra svåra saker enkla och begripliga
  • Min kärlek för ordens och bildens samspel och, inte minst…

… min stora passion för att du ska må gott på insidan.

Vill du veta mer om mig, Marie Bengtsson, innan du bestämmer dig gör du det HÄR!

 

Marie har på ett pedagogiskt , vackert och humoristiskt sätt gett mig insikt och redskap för att bli mer accepterande, självmedkännande och snällare mot mig själv.

EVA, VÅRKURSEN 2020

 

Svar på din vanligaste frågor

Vad kostar kursen?

Webbkursen Självmedkänsla ett, två, tre kostar 3295 kr. Du betalar tryggt med Klarna och har möjlighet att dela upp betalningen via dem. Du kan ångra ditt köp inom två veckor från det att du får tillgång till kursportalen. Vid återköp kontakta mig på [email protected].

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag för att betala kursen?

Hur länge har jag tillgång till kursmaterialet?

Kan jag gå kursen i min egen takt?

Hur lång tid tar kursen?

Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom. Är det lämpligt att jag går kursen?

Jag har gått flera år i terapi. Kan kursen tillföra något nytt?

När är de virtuella frågestunderna och hur gör jag om jag inte kan närvara?

Hur får jag lov att använda kursmaterialet?

 

Jag var inne i en större livskris efter en utmattning. Hade ett desperat behov att hitta en annorlunda vinkel på mitt mående, då jag tidigare försökt läsa mig till och fundera mig fram till vad jag behövde ändra på hos mig själv. Jag var full av ångest och tvivel på mitt värde. Under kursen stärktes min kärlek till mig själv och det var som en sten lyftes från mina axlar.

PONTUS, SOMMARKURSEN 2019

 

Kursstart och pris

Vinterkursen startar den 12 januari.

Du får tillträde till kursen den 3 januari. Du får då möjlighet att bekanta dig med kursportalen och den förberedande introduktionsmodulen samt även tillgång till tre bonusfilmer.

Priset för Självmedkänsla ett, två, tre:
3 295 kr

I priset ingår:

10 videoinspelade föreläsningar à 30 – 40 minuter

Träningshandbok med reflektionsfrågor och träningsinstruktioner samt behändiga checklistor

Centrerings-, kindfulness- och visualiseringsövningar i form av ljudfiler

Två virtuella frågestunder à 90 min
Diskussionsforum för stöd och pepp
Livslång tillgång till kursmaterialet

Och sist, men inte minst,
din möjlighet att bli tryggare och gladare på insidan!

Du betalar säkert med Klarna och kan ångra ditt köp fram till den 17/1.
Läs mer om avtalsvillkoren HÄR!

 

Bli mera du

Marie Bengtsson
[email protected]

Storvägen 24, 236 42 Höllviken
Org.nr. 621210-2021

Vid frågor kontakta [email protected]